Enthousiaste reacties na Opfriscursus Verkeer

Dini Vergeer stapt opgewekt uit de auto na afloop van de praktijkrit | Eigen foto

Op donderdag 26 oktober hebben 25 automobilisten van rond de 70 meegedaan aan de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland een verkeersvoorlichting in het Dorpshuis in Heerde.

“Erg goed” antwoordt Hetty Zuidgeest, op de vraag wat ze tot nu toe van de Opfriscursus vindt. “Ik was 19 jaar toen ik mijn rijbewijs haalde. Na zo’n lange tijd is het interessant om te kijken wat je eigenlijk nog weet en of het nog klopt met wat je in je normale routine doet. Tijdens het theoriegedeelte heb ik veel geleerd over nieuwe verkeersborden, de nieuwe rotondes en de voorrangsregels met voetgangers. Met name de rotondes met geleiders vind ik nog weleens lastig. Je moet dan van tevoren al goed weten welke kant je op wilt. Zinvol waren ook de tips hoe je met richting aangeven het beste rekening kunt houden met fietsers. Ik ben benieuwd naar de adviezen die ik tijdens de praktijkrit krijg.”

Dini Vergeer, die zojuist terugkomt van de praktijkrit onder begeleiding van een bevoegd rij-instructeur, stapt opgewekt uit de auto. “Ben ik nu klaar?” “Nog niet”, antwoordt instructeur Cees van Staveren. “We moeten de rit natuurlijk nog wel even nabespreken. Deze dag is er ook om weer wat bij te leren”, aldus Cees. Aan de glimlach op zijn gezicht is af te lezen dat het met de rijvaardigheid van Dini wel goed zit.

VVN Projectleiders Henk Haasjes en Herman Westhof zijn tevreden over de nieuwe opzet van de Opfriscursus. “Aan de hand van een duidelijke en bevlogen presentatie van Veilig Verkeer Nederland verzorgde voorlichter Lutte Beute een aantrekkelijke interactieve bijeenkomst. In het theoriegedeelte was vooral aandacht voor nieuwe verkeersborden, wegbelijning en de turborotonde. Maar ook was er volop ruimte voor vragen over lokale verkeerssituaties. Vragen betroffen onder meer de voorrang ter hoogte van de fietsstraat en de voorrang bij een uitritconstructie. De combinatie met een praktijkrit zorgt nog altijd voor een sterk concept waar veel vraag naar is. Een goede nekmassage voor aanvang van de rit door Jeanet van den Berg, zorgt er bovendien voor dat de deelnemers ontspannen aan de rit beginnen.” aldus Henk Haasjes.

Uw theoretische verkeerskennis testen?

Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdekt u in 2 minuten of uw kennis van de verkeersregels nog up-to-date is. Doe de online verkeerstest op vvn.nl/opfriscursus.

Over de Opfriscursus

De Opfriscursus is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland. De 85 jaar geleden opgerichte vereniging streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid met als motto iedereen veilig over straat! In Heerde is de Opfriscursus mogelijk gemaakt door ROV Oost-Nederland en de gemeente Heerde.

__________________________________________________________________________

Trefwoorden

Opfriscursus