De scholen zijn weer begonnen

Op 1 september 2014 gaan de scholen weer van start in Heerde.

De actie ‘De scholen zijn weer begonnen' is één van de bekendste campagnes van VVN. Iedereen kent de posters spandoeken langs de weg. Een herinnering voor automobilisten en andere weggebruikers rekening te houden met kinderen die weer naar de school gaan. De boodschap is simpel: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu 6 of 12 jaar oud zijn. De actie start half augustus en loopt in elke regio in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar.

Wees alert

Kinderen zijn nog vol van de vakantie en van het begin van een nieuw schooljaar. Veel kinderen lopen of fietsen een nieuwe route naar een nieuwe school. Andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met ‘De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN weggebruikers extra alert. Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid!

Doe mee met de actie

Wordt er rondom uw school nog geen materiaal opgehangen om automobilisten te wijzen op het einde van de zomervakantie en wilt u dit wel gaan regelen of wilt u op een andere wijze actie voeren in de omgeving van uw school? Neem dan contact op met de verkeersouder(s) op uw school of word zelf verkeersouder